01 august 2008

The Office UK

The Office er en britisk komiserie om livet på et kontor, filmet som en dokumentar. Serien er skapt av Ricky Gervais og Stephen Merchant.

Handlingen foregår i Slough-avdelingentil papirfirmaet Wernham-Hogg, som blir ledet av David Brent (Ricky Gervais) sammen med assistenten Gareth Keenan (Mackenzie Crook). Mye av komikken oppstår når Brent skal imponere kamerafolkene og de ansatte med sin humoristiske lederstil, og ender opp med å være diskriminerende, rasistisk eller politisk ukorrekt.Vi møter også Tim Canterbury (Martin Freeman), som er forelsket i resepsjonisten Dawn Tinsley (Lucy Davis), et tema som går igjen i alle episodene. Dawn på sin side er forlovet med Lee, men også skjult forelsket i Tim.

Hovedpersonene:

David Brent
David Brent (Ricky Gervais) er sjefen for Slough-avdelingen av Wernham-Hogg. Han ser på seg selv som en renessansemann, med talenter innen filosofi, musikk og komedie. Han tror han er alles bestevenn, og den beste sjefen i verden. Problemet er at han er alene om å mene dette. Han er også ganske selvsendtrert, og det vises gang på gang når han hele tiden er der hvor kameraene er mens han prøver å være morsom. Det hjelper heller ikke når han prøver å være politisk korrekt, men ender opp med å fornærme kvinner, etniske minoriteter, homofile eller handikappede mennesker.

Tim C
anterbury
Tim (Martin Freeman) er selger på Wernham, og ser på jobben sin som utrolig meningsløs, men får seg aldri til å slutte. Han er morsom og godt likt, og bruker dagene på å flørte med Dawn og erte opp sin skrivebordsnabo Gareth.

Gareth Keenan
Gareths (Mackenzie Crook) er teamleder på kontoret og Tims erkefiende. Han tar jobben helt seriøst, og skryter av erfaringene i reservestyrkene. Han ser på seg selv som sofistikert og sjarmerende ovenfor kvinner, samtidig som han er Davids bestevenn. Han er ingen av delene.




Dawn Tinsley
Dawn (Lucy Davis) er firmaets respsjonist, og som oftest må takle Davisd humor. Noe hun absolutt ikke ønsker. Hun forlover seg med Lee, selv om hun er forelsket i Tim. Sammen med Tim bruker hun dagene til å henge, og spekulere i nye ting de kan gjøre mot Gareth.


The Office har vunnet en rekke priser for bl. a. beste TV komedie, beste situasjonskomedie og beste komedieopptreden v/ Ricky Gervais.